Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
40 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 13 recensioner

Minimuffins med hallon och mandelmassa 25


Gör våra sötaste minimuffins med hallon och mandelmassa både enkelt och snabbt! Utöver det gulliga hallonet ovanpå muffinsen finns även ett hallon gömt inuti som bakas med i ugnen. Den friska smaken av hallon är fantastisk tillsammans med den söta mandelmassan. 

Våra minimuffins är perfekta att servera på exempelvis studenmottagningen eller vid konfirmationen och gör sig också fint på dessertbordet vid andra slags mottagningar.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

  • 100 g Smör (smält)
  • 125 g Socker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 Ägg
  • 175 g Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 dl Mjölk
  • 25 Hallon
  • Dekoration

  • Eventuellt Pärlsocker eller mandelspån
  • 25 Hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop smält smör, socker, riven mandelmassa och vaniljsocker så att massan blir mjuk och krämig.
  3. Vispa i äggen ett i taget, vispa i minst 2 minuter för varje ägg.
  4. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk i smeten.
  5. Fördela smeten i 25 minimuffinsformar.
  6. Lägg ett hallon i mitten i varje muffinsform.
  7. Strö eventuellt på strösocker eller mandelspån.
  8. Grädda muffinsen i 200°C i ca. 15 minuter.
  9. Låt svalna på galler.
  10. Innan servering, dekorera med ett hallon på toppen av varje muffins.

Produkter i receptet