Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Saftiga apelsinägg 25

Här är ett recept på härliga och saftiga påskägg med marsipan blandad med skal från en halv apelsin, vilket ger den annars söta marsipanen en syrlig och delikat smak. Blanda marsipanen med apelsinskal som har sjudit i vatten och socker, och rulla därefter massan till små fina ägg. Den mjuka marsipanmassan täcks med ett lager mörk choklad, som med fördel kan rullas i en blandning av kakao och florsocker för att ge äggen en snygg, rustik finish.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Skär gula delen av skalet från ½ apelsin i tunna strimlor. Låt dem småputtra i vatten tillsatt socker tils de är mjuka och genom-skinliga (ca 1 timme).
  2. Knåda ned strimlorna i Odense Mandelmassa 50/50 och forma 25 ägg, som doppas i Odense mörk choklad. Rulla dem i blandat kakao och florsocker innan chokladen stelnat.

Tips

Tillsätt 2 matskedar Grand Marnier till marsipanmassan. Det ger en extra fin smak och arom av apelsin.

Relaterade recept

Produkter i receptet