Bröllopstårta
Tips och tricks till hur du bakar din egna bröllopstårta klädd i marcipan.
Se också kavla marcipan.
Bröllopstårtan är gjord av en tjock botten, ett tunnt band runtom, kräm i mitten och till siste en tunn botten ovanpå. |
Bred ett tunnt lager vispad grädde på tårtan. |
Kavla ut marsipan eller använd ett färdigt marsipanlock och rulla upp det på en kavel. Det underlättar och gör att marsipanen inte går sönder då den lyfts upp från bordet. |
Stryk ut marsipanlocket med händerna så att det ligger jämt coh inte bubblar. Och skär till sista av kanten längst ner. Se instruktionsfilm lite längre ner på sidan.
När du gör en bröllopstårta i flera lager så ska du i varje kaka som ska bära en annan kaka sätta i små träpinnar/tandpetare. Tandpetarna skall vara kakans höjd och du sätter dem runt som på bilden. |
Innan du placerar en kakdel uppepå en annan så klipp till en pappcirkel i kakans storlek som den kan stå på. Då blir din tårta stadig och fin. Nu är den färdig att pyntas! |