Bröllopstårta
Tips till hur du klär din egna bröllopstårta i marsipan!
Tips! Se också kavla marsipan.
När du gör din egen bröllopstårta, gör gärna din tårta med en tjockare botten, ett tunt band runtom, kräm i mitten och till sist en tunn botten ovanpå. |
Bred ett tunt lager vispad grädde på tårtan. |
Kavla ut marsipan eller använd ett färdigt marsipanlock och rulla upp det med hjälp av en kavel. Det underlättar och gör att marsipanen inte går sönder då den lyfts upp från bordet. |
Stryk ut marsipanlocket med händerna så att det ligger jämnt och inte har några bubblor. Skär till sist av kanten längst ner. Se instruktionsfilm om hur du gör lite längre ner på sidan.
När du gör en bröllopstårta i flera lager så ska du i varje kaka som ska bära en annan kaka sätta i små träpinnar/tandpetare. Tandpetarna skall vara kakans höjd och du sätter dem runt som på bilden. |
Innan du placerar en kakdel på en annan, klipp till en pappcirkel i kakans storlek som den kan stå på. Då blir din tårta stadig och fin. Nu är den färdig att dekoreras! |