Smält choklad

blokchokolade_topfoto

Det är en liten konstform att arbeta med smält choklad, den blir lätt för varm, eller för kall, och då är den knepig att arbeta med. Men genom att följa dessa enkla tips så hjälper vi dig lyckas med en perfekt tempererad choklad.

Du kan även använda Chokladknappar om du ska smälta choklad. 

Titta på vår instruktionsvideo här nedan (på danska).

Temperering af chokolade http://i.vimeocdn.com/video/368180630_640.jpg Odense Marcipans chefkonditor Peter Kofod ,viser hvordan man nemmest tempererer chokolade
Så här smälter du choklad:
Chokolade temperering 1 Koka upp 1 l vatten i en kastrull.
Hacka chokladen på en skärbräda.
Chokolade temperering 2 Ta kastrullen av värmen. Ställ en glasskål över vattenbadet och lägg 2/3 av chokladen i skålen.
Chokolade temperering 3 Låt chokladen smälta under omrörning ca 10 minuter. 
Chokolade temperering 4 Sätt ner skålen vid sidan. 
Chokolade temperering 5 Tillsätt resten av chokladen och låt den smälta udner omrörning, ca 10 minuter.
Chokolade temperering 6 Nu är chokladen klar för användning. Beräkna ca 2 timmar för chokladen att stelna helt vid ca 12-14 grader.