Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
20 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Jordgubbsspett med myntapesto 4

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

  • 500 g Jordgubbar
  • 4 Träspett
  • 2 msk Rörsocker
  • 75 g ODENSE Mandelmassa 200g , halvfryst, finriven
  • 1 tsk Citronskal , rivet
  • 4 kvist(ar) Mynta , färsk hackad
  • Mascarpone eller vaniljglass

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt jordgubbarna på spett lägg spetten på folie. Blanda rörsocker, finriven mandelmassa, citronskal och hackad mynta i en skål. Toppa bärspetten med hälften av peston.
  2. Grilla jordgubbsspetten ca 5 min i ugnen, tills peston är gyllene, eller på grillen tills mandelmassan är spröd. Servera direkt med glass och resten av peston.

Relaterade recept

Produkter i receptet