Pavlova med sommarbär 8
Denna dessert är otroligt läcker. Ställ fram den på bordet en dag, när du gärna vill imponera på din familj och vänner. Att den dessutom är gjord i en handvändning, kan du ju behålla för dig själv.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 1 dl Äggvita
- 0,50 tsk Ättika
- 150 g Florsocker
- 2,50 dl Vispgrädde
- 500 g Bär
Så här gör du
-
Sätt ugnen på 150° C.
-
Vispa äggvitor, ättika och hälften av florsockret till ett styvt skum. Vänd ner resten av florsockret och vispa vidare tills allt är styvt igen.
-
Riv ner mandelmassan i marängsmeten och vänd det snabbt samman. Lägg marängen som ett stort berg på en bakplåt med bakpapper. En diameter på 20-25 cm är lagom storlek. Grädda i 30-40 minuter i 150° C tills den är lite seg och karamellaktig i mitten. Tag ut den ur ugnen och låt den svalna på ett galler.
-
Omedelbart före servering dekorerar du botten med vispad grädde och massor av sommarens bär. Avsluta med att pudra över lite florsocker och ringla över lite kolasås.