Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Pavlova med sommarbär 8

Denna dessert är otroligt läcker. Ställ fram pavlovan på bordet när du gärna vill imponera på din familj och vänner. Att den dessutom är gjord i en handvändning kan du ju behålla för dig själv.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150° C.
  2. Vispa äggvitor, ättika och hälften av florsockret till ett styvt skum. Vänd ner resten av florsockret och vispa vidare tills allt är styvt igen.
  3. Riv ner mandelmassan i marängsmeten och vänd det snabbt samman. Lägg marängen som ett stort berg på en bakplåt med bakpapper. En diameter på 20-25 cm är lagom storlek. Grädda i 30-40 minuter i 150° C tills den är lite seg och karamellaktig i mitten. Tag ut den ur ugnen och låt den svalna på ett galler.
  4. Omedelbart före servering dekorerar du botten med vispad grädde och massor av sommarens bär. Avsluta med att pudra över lite florsocker och ringla över lite kolasås.

Relaterade recept

Produkter i receptet