Svårighetsgrad
Förberedelsetid
30 minuter
Total tid
6 timmar

Panna Cotta 6

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 personer

Så här gör du

  1. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten under 5 minuter. Smält gelatinbladen i det nybryggda kaffet. Tillsätt socker och rör tills det är upplöst. Häll i grädden, rör runt och fördela espresson i 6-8 små glas.
  2. Sätt glasen på svalt ställe t.ex. i kylskåpet tills espresson har stelnat.
  3. Hacka chokladen. Värm grädden upp till kokpunkten, tag av grytan från värmen och smält chokladen i mjölken. Blanda med Marsala och låt det svalna tills det är ljummet.
  4. Fördela chokladkrämen i glasen med espresso och sätt tillbaka dem i kylskåpet tills krämen har stelnat.
  5. Kavla ut mandelmassan till ca 3-4 mm tjocklek och tryck ut 6-8 hjärtan. Baka dem spröda i ugnen på 200° C i ca. 6 min. och låt svalna. Pynt glasen med hjärtchipsen och servera.

Produkter i receptet