Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
40 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 64 recensioner

Kladdkaka grundrecept 10

Vad vore livet utan en riktigt kladdig kladdkaka? Den här chokladdrömmen har allt! En seg och kladdig kärna, en lätt knaprig yta och en fyllig smak av äkta choklad med en touch av vanilj. Otroligt enkel att baka, perfekt både för nybörjare och proffs. Kakan kommer garanterat att göra succé vid varje fika eller kalas. Servera med vispad grädde eller en kula vaniljglass för en komplett smakupplevelse. Ett måste för alla som älskar kladdkaka och aldrig kan få nog av choklad.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • Kladdkaka

  • 100 g Smör
  • 2 st Ägg
  • 3 dl Socker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1,50 dl Vetemjöl
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen

Så här gör du

Håll skärmen tänd
Kladdkaka:
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning med en slickepott.
  4. Rör ner socker, vaniljsocker och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, beroende på hur kladdig/seg du vill ha din kladdkaka.
  6. Ta ut kladdkakan och låt den svalna innan servering.

Tips

OBS! Kladdkakan på bilden är bakad med dubbel sats av receptet, därav skuren i 16 bitar.

Hitta fler grundrecept eller recept på mjuka kakor.

Relaterade recept

Produkter i receptet