Svårighetsgrad
Förberedelsetid
20 minuter
Total tid
40 minuter

Kladdkaka grundrecept 10

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
  4. Rör ner socker, vaniljsocker och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter beroende på hur kladdig/seg du vill ha den.
  6. Ta ut kladdkakan och låt svalna.

Tips

Testa att lyxa till din kladdkaka med våra olika varianter på tillbehör och dekorationer. Sök på Kladdkaka.

Produkter i receptet