Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
40 minuter
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 18 recensioner

Kladdkaka grundrecept 10

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
  4. Rör ner socker, vaniljsocker och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter beroende på hur kladdig/seg du vill ha den.
  6. Ta ut kladdkakan och låt svalna.

Tips

Testa att lyxa till din kladdkaka med våra olika varianter på tillbehör och dekorationer. Sök på Kladdkaka.

Relaterade recept

Produkter i receptet