Kladdkaka grundrecept 10
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
- 100 g Smör
- 2 Ägg
- 3 dl Socker
- 2 tsk Vaniljpulver
- 1,50 dl Vetemjöl
- Smör till formen
- Ströbröd till formen
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 150°.
-
Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
-
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
-
Rör ner socker, vaniljsocker och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter beroende på hur kladdig/seg du vill ha den.
-
Ta ut kladdkakan och låt svalna.
Tips
Testa att lyxa till din kladdkaka med våra olika varianter på tillbehör och dekorationer. Sök på Kladdkaka.