Kladdkaka grundrecept 10
Vad vore livet utan en riktigt kladdig kladdkaka? Den här chokladdrömmen har allt! En seg och kladdig kärna, en lätt knaprig yta och en fyllig smak av äkta choklad med en touch av vanilj. Otroligt enkel att baka, perfekt både för nybörjare och proffs. Kakan kommer garanterat att göra succé vid varje fika eller kalas. Servera med vispad grädde eller en kula vaniljglass för en komplett smakupplevelse. Ett måste för alla som älskar kladdkaka och aldrig kan få nog av choklad.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Kladdkaka
- 100 g Smör
- 2 st Ägg
- 3 dl Socker
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1,50 dl Vetemjöl
- Smör till formen
- Ströbröd till formen
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Kladdkaka:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning med en slickepott.
- Rör ner socker, vaniljsocker och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, beroende på hur kladdig/seg du vill ha din kladdkaka.
- Ta ut kladdkakan och låt den svalna innan servering.
Tips
OBS! Kladdkakan på bilden är bakad med dubbel sats av receptet, därav skuren i 16 bitar.
Hitta fler grundrecept eller recept på mjuka kakor.