Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2,5 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Choko Ice Shot med choklad & äpple 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • 2 st Äpplen , fasta
  • 1 dl Kaffesirap (vanilj, irish, kanel, kola eller mocca)
  • 1 liter Vaniljglass
  • 4 msk Kaffe , starkt

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Skala, kärna ur och dela äpplena.
  2. Skär dem i små tärningar och lägg dem i en skål. Häll kaffe syrup/likör över och ställ svalt i ca 1 timmer.
  3. Ta glassen ur frysen. Hacka 120 g av ODENSE Mörk Choklad och vänd ner den i glassen. Tillsätt kaffet. Rör samman och ställ glassen i frysen i 1 timme.
  4. Riv resterande 80 g choklad.
  5. Vid servering Lägg 2 msk marinerade äppeltärningar i botten på ett glas. Skeda över 1 msk riven mörk choklad och toppa med en kula av glassen.

Relaterade recept

Produkter i receptet