Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
6 timmar

Choko Loco Glassbomb 20

En maffig glasstårta med extra allt.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 personer

Så här gör du

  1. GLASS: Hacka den ljusa chokladen och låt den smälta över ett vattenbad.
  2. Vispa grädden. Rör ner äggulor, kondenserad mjölk, vaniljpulver och den smälta chokladen i grädden.
  3. Ta en form med avtagbara kanter och klä den med bakplåtspapper. Se till att papperskanten blir extra hög så smeten inte rinner ut.
  4. Häll glassmeten i formen. Låt vila i frysen i minst 5 timmar.
  5. GANACHE: Koka upp grädde.
  6. Hacka den mörka chokladen. Lägg den i en kastrull och låt den smälta på svag värme tillsammans med smöret.
  7. Rör ner det varma chokladsmöret i grädden.
  8. Låt ganachen svalna lite innan du brer den över glassen.
  9. DEKORATION: Dekorera med chokladbräck, chokladsås, hyvlad choklad och Choko Karamel-kulor som du rullat i guldpulver. På odense-marcipan.se kan du se hur du gör dina egna chokladbräck. Barnsligt enkelt!

Tips

Köp färdig glass istället för att göra din egen. Låt glassen tina tills den blir så pass mjuk att du kan anpassa den till den klädda formen, men för att bevara krämigheten ska du inte låta den tina helt.

Produkter i receptet