Våfflor med lyxig glass 8
Prova våra läckra glassvåfflor - en drömkombination av krispigt, krämigt och chokladigt! Den rostade mandelmassan ger glassen en nötig twist, medan chokladbitarna smälter lagom i varje tugga. Servera med hemgjord chokladsås och nygräddade våfflor, perfekt när du vill göra frukosten extra lyxig eller imponera med en efterrätt som ser lika fantastisk ut som den smakar.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Lyxig glass
- 1 liter Vaniljglass
- 16 st Våfflor , hjärtformade
-
Våfflor
- 150 g
- 1 tsk Bakpulver
- 1,50 msk Socker
- 2 Ägg
- 2,50 dl Mjölk
- 100 g Smör
-
Chokladsås
- 0,50 dl Mjölk
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Lyxig glass
- Skär Odense Mandelmassa Lyx i små bitar och rosta i en torr panna.
- Skär glassen i tärningar och vänd mandelmassan och finhackad choklad i glassen.
- Lägg glassen i frysen i minst en timme och grädda våfflorna.
Våfflor
- Vispa ihop mjöl, bakpulver, socker och ägg.
- Tillsätt mjölken, lite i taget, under noggrann omrörning.
- Smält smöret och tillsätt sakta i smeten medan du rör om.
- Värm våffeljärnet och grädda våfflorna. Smöra eventuellt våffeljärnet med smör om våfflorna fastnar.
Hemgjord chokladsås
- Värm mjölken i en kastrull. Tillsätt den hackade chokladen under omrörning.
- Såsen gör du precis innan serveringen.
- Vid servering dekoreras var tallrik, som på bilden, med 2 våfflor med glass mellan. Dekorera med hemmagjord chokladsås eller Odense Nougatsås.