Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 3 recensioner

Rocky Road kladdkaka 8

Varför ska man behöva välja mellan kladdkaka och Rocky Road? Här får du allt det goda i Camillas kaka, nämligen en Rocky Road kladdkaka. Perfekt till gottebordet på julafton, men sätter såklart guldkant på vilken dag som helst.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.

Glasyr

  1. Börja med att göra mjölkchokladganachen, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  2. Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  3. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  4. Toppa kladdkakan med glasyren och garnera med rubyknappar, choko karamel och jordnötter.

Produkter i receptet