Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 3 recensioner

Rocky Road kladdkaka 8

Varför ska man behöva välja mellan kladdkaka och Rocky Road? Här får du allt det goda i Camillas kaka. Perfekt till gottebordet på julafton, men sätter såklart guldkant på vilken dag som helst.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

Så här gör du

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.
  7. Glasyr: Börja med att göra mjölkchokladganachen, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  8. Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  9. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  10. Toppa kladdkakan med glasyren och garnera med rubyknappar, choko karamel och jordnötter.

Produkter i receptet