Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Spröda nougatgrottor 25

Baka spröda nougatgrottor med Odense! Dessa läckra småkakor kombinerar en knaprig deg med fyllig och krämig nougat – den perfekta sötsaken till julens fikastunder. Följ vårt enkla recept och skapa oemotståndliga julkakor som sprider glädje på varje kaffebord.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smöret. Nyp ihop till en deg. Låt degen vila en stund i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 175°C. Rulla ut degen till små bollar och lägg i formar, tryck ner en fördjupning i varje, skär nougaten i lagom stora bitar och lägg en i varje.
  3. Strö på mandelspån på varje kaka och grädda i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Relaterade recept

Produkter i receptet