Svårighetsgrad
Förberedelsetid
20 minuter
Total tid
1,5 timmar

Kalastårta 6

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 personer

  • 6 Ägg
  • 4 dl Socker
  • 5,50 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 tsk Vaniljpulver
  • 0,75 dl kokhett Vatten
  • 2 dl Jordgubbsmarmelad
  • 2 Bananer
  • 4 dl Vispgrädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Vänd i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör till sist i vatten.
  2. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Skär bottnarna till 30x20 cm. Dela till två bottnar. Bred på sylt. Skär bananer i skivor och lägg på tillsammans med nästa tårtlock.
  4. Vispa grädden och rör i chokladsåsen. Bred grädden på tårtan och lägg på tårtlocket.
  5. Skär till bitarna av figurmarsipan och sätt ihop.

Tips

Du kan göra din tårta ännu festligare genom att använda något av våra strössel. På bilden ser du ett exempel med minipärlor.

Produkter i receptet