Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Bröllopstårta med passion och jordgubbar 16

En frisk och söt tårta full av passion.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

Så här gör du

  1. Börja göra passionssirapen. Koka upp vatten, socker och passionsfrukt. Låt kallna. Skiva jordgubbarna.
  2. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden lätt och rör i chokladen.
  3. Ta tre av tårtbottnarna och skär dem något mindre än de andra. Lägg första lagret av de stora bottnarna på ett tårtfat och det första lilla på en skärbräda.
  4. Bred på moussen och lägg på nästa lager. Ringla över sirap och lägg på jordgubbar. Lägg på de sista lagerna.
  5. Smält ruby choklad över ett vattenbad och vispa ihop med färskosten. Lägg frostingen i en spritspåse med en tyll.
  6. Börja med att sprita lite på toppen och bred ut. Spritsa på frosting på kanten och bred ut så du får ett fiskfjällsmönster på den stora tårtan. Bred ett tunt lager på den lilla tårtan.
  7. Lägg på marsipanlocket på den lilla tårtan och skär rent kanten. Ställ tårtan mitt på den stora tårtan.
  8. Kavla ut marsipanen och skär ut ett band. Pensla med bronz pulver. Fäst bandet runt den lilla tårtan.
  9. Temperera ruby choklad och spritsa ut två hjärtan som sitter ihop. Sätt fast två grillpinnar. Dekorera med bronz kulor innan de stelnar.

Tips

Kolla under Tips & Trix hur du tempererar choklad.

Relaterade recept

Produkter i receptet