Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
1,5 timmar

Studenttårta med choklad, banan och kola 12

Choklad, banan och kola är alltid barnsligt gott!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 personer

Så här gör du

  1. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden lätt och blanda med chokladen.
  2. Lägg den första tårtbotten på ett tårtfat. Bred hälften av moussen på tårtbotten. Lägg på nästa lager. Mosa bananeran med en gaffel och bred ut på tårtbotten. Ringla över kolasåsen och lägg på sista tårtbotten.
  3. Bred ett tunt lager av mousse runt om tårtan. Lägg sista moussen i en spritser med en tyll. Spritsa runt om kanten på tårtan.
  4. Lägg på tårtlocket och skär rent kanten.
  5. Rita upp ett snyggt mönster och klipp till en mall. Lägg på mallen och dutta på guldet, börja ute ifrån och dutta inåt.
  6. Gör en studentmössa av vit masipan och rulla kanten i lakrits strössel. Gör en liten skärm och fäst på mössan. Lägg på toppen av tårtan.
  7. Temperera vit choklad. Häll i en spritser och gör ett litet hål. Spritsa grattis och fäst två grillpinnar. Låt stelna och pensla sedan med guldpulver. Fäst på tårtan och dekorera med blommor, helst ätbara.

Tips

Du hittar kul mönstermallar på Panduro, fast roligast är kanske ändå att skapa sitt eget unika mönster.

Produkter i receptet