Svårighetsgrad
Arbetstid
25 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Måndagsbrownie 10

En klassisk brownie - med en kolatwist! Receptet är utvecklat av Simon Nørlev Nyberg

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

  • 120 g Smör
  • 2 Ägg
  • 3 dl Socker
  • 1,50 dl Vetemjöl
  • 4 msk Kakao
  • 1,50 tsk Vaniljsocker
  • 1 krm Salt

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Rör ihop ägg och socker i en skål eller din köksmaskin. Rör ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en annan skål.
  3. Sila den torra blandningen ner i ägg och sockerblandningen. Häll i det smälta smöret och rör runt ordentligt.
  4. Smöra en bakform. Fördela hälften av browniedegen i formen.(Den fyller ut till kanterna när den gräddas)
  5. Baka av brownien i 175°C under 3-4 minuter så att bottnen sätter sig.
  6. Fördela kolasåsen över den bakade bottnen. Medan såsen flyter ut lägger du resten av degen i en spritspåse och klipper ett passande hål i den. Spritsa ut degen över kolasåsen i långa "remsor". Degen kommer att jämnas ut vid gräddningen.
  7. Grädda brownien ca 30 minuter i 175°C. Kolla eventuellt med en steknål om brownien är genombakad. Kolasåsen ska vara flytande.

Tips

En spritspåse är bra att ha till hands till detta recept.

Relaterade recept

Produkter i receptet