Måndagsbrownie 10
En klassisk brownie - med en kolatwist! Receptet är utvecklat av Simon Nørlev Nyberg
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
- 120 g Smör
- 2 Ägg
- 3 dl Socker
- 1,50 dl Vetemjöl
- 4 msk Kakao
- 1,50 tsk Vaniljsocker
- 1 krm Salt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält smöret och låt det svalna.
-
Rör ihop ägg och socker i en skål eller din köksmaskin. Rör ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en annan skål.
-
Sila den torra blandningen ner i ägg och sockerblandningen. Häll i det smälta smöret och rör runt ordentligt.
-
Smöra en bakform. Fördela hälften av browniedegen i formen.(Den fyller ut till kanterna när den gräddas)
-
Baka av brownien i 175°C under 3-4 minuter så att bottnen sätter sig.
-
Fördela kolasåsen över den bakade bottnen. Medan såsen flyter ut lägger du resten av degen i en spritspåse och klipper ett passande hål i den. Spritsa ut degen över kolasåsen i långa "remsor". Degen kommer att jämnas ut vid gräddningen.
-
Grädda brownien ca 30 minuter i 175°C. Kolla eventuellt med en steknål om brownien är genombakad. Kolasåsen ska vara flytande.
Tips
En spritspåse är bra att ha till hands till detta recept.