Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Lyxig morotskaka 14

Unna dig och dina vänner en riktigt lyxig morotskaka i flera lager! Den här kakan är både saftig och smakrik med morötter och härliga kryddor, toppad med crunchig ODENSE Choko Karamel för extra lyx.

Enkel att baka! Receptet räcker till hela 14 personer, vilket gör den perfekt att bjuda på till fikastunden med vänner, födelsedagar eller när du vill fira något speciellt.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 14 personer

  • Morotskaka

  • 150 g Farinsocker
  • 150 g Socker
  • 2,50 dl Oljor
  • 4 Ägg
  • 300 g Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Kanel
  • 0,50 tsk Ingefära
  • 1 krm Salt
  • 150 g Morötter
  • Vaniljkräm

  • 100 g Färdig vaniljkräm
  • 4,50 dl Mjölk 3.0%
  • Dekoration

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Morotskaka:

  1. Blanda farinsocker och socker i en skål. Tillsätt olja och ett ägg i taget, rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt och rör ner i smeten. Riv morötterna fint och blanda med resten av ingredienserna.
  2. Lägg smeten i en smord form (en rågbrödsform passar perfekt) och grädda i 160°C i ca. 40–45 min. När kakan har svalnat delar du den i 3 lager.

Vaniljkräm:

  1. Vispa ihop vaniljkräm med mjölk. Fördela ut jämt över de tre lagren.

Dekoration:

  1. Dekorera kakan med ODENSE Choko Karamel och fondantmorötter.

Tips

Hitta fler liknande recept på mjuka kakor.

Relaterade recept

Produkter i receptet