Lyxig morotskaka 14
Unna dig och dina vänner en riktigt lyxig morotskaka i flera lager! Den här kakan är både saftig och smakrik med morötter och härliga kryddor, toppad med crunchig ODENSE Choko Karamel för extra lyx.
Enkel att baka! Receptet räcker till hela 14 personer, vilket gör den perfekt att bjuda på till fikastunden med vänner, födelsedagar eller när du vill fira något speciellt.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 personer
-
Morotskaka
- 150 g Farinsocker
- 150 g Socker
- 2,50 dl Oljor
- 4 Ägg
- 300 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Bikarbonat
- 2 tsk Kanel
- 0,50 tsk Ingefära
- 1 krm Salt
- 150 g Morötter
-
Vaniljkräm
- 100 g Färdig vaniljkräm
- 4,50 dl Mjölk 3.0%
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Morotskaka:
- Blanda farinsocker och socker i en skål. Tillsätt olja och ett ägg i taget, rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt och rör ner i smeten. Riv morötterna fint och blanda med resten av ingredienserna.
- Lägg smeten i en smord form (en rågbrödsform passar perfekt) och grädda i 160°C i ca. 40–45 min. När kakan har svalnat delar du den i 3 lager.
Vaniljkräm:
- Vispa ihop vaniljkräm med mjölk. Fördela ut jämt över de tre lagren.
Dekoration:
- Dekorera kakan med ODENSE Choko Karamel och fondantmorötter.
Tips
Hitta fler liknande recept på mjuka kakor.