Svårighetsgrad
Arbetstid
50 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar

Lyxig morotskaka 14

Unna dig själv och dina vänner en lyxig morotskaka toppad med vår goda choklad. Enkel att göra och passar perfekt till en fika i solen eller när du vill fira någon speciell.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 14 personer

  • Kaka

  • 150 g Farinsocker
  • 150 g Socker
  • 2,50 dl Oljor
  • 4 Ägg
  • 300 g Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Kanel
  • 0,50 tsk Ingefära
  • 1 krm Salt
  • 150 g Morötter
  • Glasyr

  • 100 g Färdig vaniljkräm
  • 4,50 dl Sötmjölk
  • Dekoration

Så här gör du

  1. Blanda farinsocker och socker i en skål. Tillsätt olja och ett ägg i taget och rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt och rör ner i degen. Riv morötterna fint och blanda med resten av ingredienserna.
  2. Lägg smeten i en smord form (en rågbrödsform passar perfekt) och grädda i 160°C i ca. 40–45 min. När kakan har svalnat delar du den i 3 lager.
  3. Vispa ihop vaniljkräm med mjölk. Fördela ut jämt över de tre lagren.
  4. Dekorera kakan med ODENSE Choko Karamel 75 g och fondantmorötter.

Relaterade recept

Produkter i receptet