Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Pain de Genes 2

Pain de Gênes är en klassisk fransk mandelkaka som är lika saftig som elegant. Med Odense-marsipan som bas får du en rik och fyllig smak som passar perfekt till påskens festligheter. Följ vårt recept för att skapa denna delikata kaka som garanterat imponerar på dina gäster!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 2 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Alla ingredienser ska vara rumstempererade. Smöra formarna och täck kanter och botten med hyvlad mandel.
  2. Blanda mandelmassa med smör. Tillsätt sedan äggula och ägg, lite åt gången. Var mycket försiktig vid blandning, så att den inte blir för luftig.
  3. Tillsätt därefter rom och vänd sist i vetemjöl.
  4. Fyll upp 2 mm under kanten på formarna (16 cm i diameter) och baka i 200 °C ca 25 minuter.
  5. Vänd upp och ner efter bakning och tag bort formen.
  6. När kakan kallnat, sikta på ett påskmotiv med hjälp av en mall och florsocker.

Relaterade recept

Produkter i receptet