Pain de Genes 2
Ingredienser
Receptet är beräknat för 2 st
- Smör
- Mandelspån
-
Fyllning
- 175 g Smör
- 3 Äggulor
- 1 Ägg
- 0,25 dl Rom
- 2 msk Vetemjöl
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Alla ingredienser ska vara rumstempererade. Smöra formarna och täck kanter och botten med hyvlad mandel.
-
Blanda mandelmassa med smör. Tillsätt sedan äggula och ägg, lite åt gången. Var mycket försiktig vid blandning, så att den inte blir för luftig.
-
Tillsätt därefter rom och vänd sist i vetemjöl.
-
Fyll upp 2 mm under kanten på formarna (16 cm i diameter) och baka i 200 °C ca 25 minuter.
-
Vänd upp och ner efter bakning och tag bort formen.
-
När kakan kallnat, sikta på ett påskmotiv med hjälp av en mall och florsocker.