Kärleksmums med mandelmassa 30
Ska du baka till många? Kanske till klassen, fotbollslaget, kollegorna eller till en födelsedag? Då har vi ett härligt recept på en kaka i långpanna! En god variant av klassikern Kärleksmums med mandelmassa, toppad av en läcker kaffe/kokos-topping. Underbart god till fikat! Kaffet är inte framträdande i smaken vilket gör den till en favorit hos många barn som vuxna.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 personer
-
Chokladkaka
- 5 Ägg
- 500 g Socker
- 360 g Smör
- 540 g Vetemjöl
- 50 g Kakaopulver
- 20 g Bakpulver
- 420 g Mjölk
-
Glasyr
- 150 g färdigbryggt Kaffe
- 20 g Kakao
- 2 tsk Vaniljsocker
- 450 g Florsocker
- 360 g Smör
- 180 g Kokos
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladkaka:
- Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål.
- Smält smöret försiktigt i en kastrull eller i mikron.
- Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver och sikta ner det i smeten växelvis med mjölk och smält smör.
- Riv mandelmassan och blanda ner den i smeten.
- Häll smeten i en stor bakplåtsform med bakplåtspapper i botten (den djupa bakformen som passar din ugn) och grädda kakan i 160°C grader i ca. 45 min.
Glasyr:
- Koka upp alla ingredienser till toppingen utom kokos.
- Tillsätt kokos och värm upp toppingen ordentligt under omrörning.
- Bred ut kokostoppingen på den avsvalnade kakan.
Tips
Kakan kan gräddas dagen innan servering och förvaras täckt på köksbordet. Hållbarheten är ca. 5 dagar.