Svårighetsgrad
Förberedelsetid
15 minuter
Total tid
1,5 timmar

Juliga maränger 25

Charmiga och riktigt, riktigt goda.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Vispa äggvitorna hårt i en skål. Vispa ner ättika och hälften av sockret. Vispa sedan ner resten av sockret.
  3. Färga hälften av marängsmeten grön och låt den andra hälften förbli vit.
  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Spritsa ut gröna granar med en stjärnformad tyll och vita snögubbar med en rund tyll.
  5. Grädda mitt i ugnen, ca 45 minuter. Stäng av värmen och låt marängfigurerna vara kvar i ugnen ytterligare en timme.
  6. Smält chokladen över vattenbad.
  7. Doppa botten av marängerna i den vita chokladen. Låt marängerna stå på ett galler tills chokladen stelnat.
  8. Fäst strössel på marängerna med hjälp av små klickar smält, vit choklad.

Tips

Använd granarna och snögubbarna som dekoration på årets jultårta.

Produkter i receptet