Svårighetsgrad
Förberedelsetid
15 minuter
Total tid
30 minuter

Marys Mugcake 2

En härlig överraskning för alla fikasugna vinterälskare! Rör samman allt direkt i muggen, in i mikron… Klart! Smaskigt, segt och sött.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 2 st

  • 2 st Digestivekex
  • 3,50 msk usaltede Smör
  • 1 Ägg
  • 0,33 tsk ekologisk Vaniljstång
  • 0,25 dl fullkorns Vetemjöl
  • 2 msk
  • 1 krm Bakpulver
  • 1 nypa Havsalt

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Krossa kexen i en skål, tillsätt ½ msk av det smälta smöret och rör om ordentligt.
  3. Tryck ner kaksmulsdegen i botten av muggarna.
  4. Blanda socker, vaniljpulver och 2/3 av chokladchunksen med resten av det smälta smöret. Rör på svag värme tills sockret och chokladen smält. Tillsätt ägget och blanda till en jämn smet.
  5. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och kakao, och rör ner i smeten. Tillsätt resten av chokladchunksen.
  6. Lägg hälften av smeten i muggarna, häll på några marshmallows och fyll på med resten av smeten. Värm på full effekt i mikron, 1–2 minuter.
  7. Ta ut muggarna och toppa ev med ytterligare marshmallows. Värm hastigt i mikron om du vill att de ska mjukna lite.

Produkter i receptet