Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1,5 timmar
Total tid
2 timmar

Choklad och nougattårta 10

Chokladbomb som grand finale på det gågna året eller en god start på det nya.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smält chokladen tillsammans med smör och tillsätt espresso.
  2. Vispa samman ägg, mjölk och bikarbonat i en annan skål.
  3. Blanda vetemjöl, kakao, socker, brun farin och vaniljsocker i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
  4. Häll ner smeten i bakformen. Grädda i 160 grader i cirka 60 minuter. När kakan har svalnat, dela den i 4 delar till tårtbottnar.
  5. Smält nougat i vattenbad eller på låg temperatur i mikron och tillsätt lätt uppvispad vispgrädde. Blanda ihop snabbt.
  6. Lägg samman tårtan.
  7. Pynta med hyvlad vit choklad och en nougatros på toppen.

Tips

Dekoration:
Hyvlad ODENSE Vit Choklad på toppen. Nougatros
gör du genom att hyvla nougat tunt från kanten med
en potatiskalare och rulla sedan ihop den till en ros.

Produkter i receptet