Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter

Minidammsugare Mozart 50

Ingredienser

Receptet är beräknat för 50 st

Så här gör du

  1. Kavla ut marsipanen till en lång smal rektangel (ungefär 4 cm bred), pensla på cognac.
  2. Skär ut nougaten i 1 cm tjocka stavar.
  3. Lägg nougaten mitt på mandelmassan, hela vägen kloss och kloss med varandra.
  4. Vik in kanterna, forma den till en rund fingertjock rulle. Skär i 3 cm stubbar. Ställ svalt en stund om den är för mjuk för att skära i stubbar.
  5. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°, tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen och se till att all choklad smälter. Den ska inte ha en temperatur över 32°C utan kännas lite kall och vara lätt att arbeta med.
  6. Doppa båda ändar av rullarna i choklad. Låt stelna på bakplåt.

Produkter i receptet