Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Lyxiga tryffelpraliner 16

Ljuvligt gott till kaffe och avec.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Hacka chokladen och låt den smälta i en kastrull tillsammans med grädde, smör och glögg.
  2. Lägg tryffelsmeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 20 cm, och låt stå i kylskåpet tills den stelnat.
  3. Skär tryffeln i bitar, ca 2 x 1,5 cm. Värm upp kniven med hett vatten innan du börjar skära.
  4. Smält chokladknapparna över vattenbad.
  5. Doppa tryfflarna i den smälta chokladen och lägg dem på ett galler.
  6. Strö över strösslet och låt chokladen stelna.

Relaterade recept

Produkter i receptet