Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Minikakor med nougatkräm 15

Små godbitar som passar fint till glöggminglet.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 15 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret tillsammans med mjölken.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Riv mandelmassan.
  5. Blanda samman mjöl och bakpulver, och häll blandningen i äggröran.
  6. Rör ner mandelmassan och det smälta smöret. Häll i ODENSE Choklad Chunks.
  7. Smöra och bröa mandelmusselformar med lite skorpmjöl. Häll i kaksmeten och grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  8. Koka upp grädde.
  9. Dela nougaten i mindre bitar och rör ner dem i grädden. Rör om tills nougaten har smält.
  10. Låt nougatgrädden stå kallt i minst två timmar. Vispa den sedan snabbt till en härlig kräm.
  11. Klicka nougatkräm över kakorna.
  12. Dekorera med bär och toppa med hyvlad vit choklad.

Relaterade recept

Produkter i receptet