Svårighetsgrad
Förberedelsetid
40 minuter
Total tid
1 timmar

Små mandelkakor med chokladkräm 25

Lyxig mandelkaka som är så god att du inte kan låta bli att äta många!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

  • Mandelmördeg

  • 2 dl Vetemjöl
  • 100 g Smör
  • 1 krm Havsalt
  • 1 st Ägg
  • Chokoladkräm

  • 1 Gelatinblad
  • 1 dl Gräddmjölk-hälften mjölk hälften grädde
  • 2 Äggulor
  • 10 g Smör
  • 100 g ODENSE Mörk Choklad 55% 200 g eller ODENSE Ljus Chokolad
  • Florsocker att pudra med

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Låt gärna degen vila en stund i kylen.
  2. Kavla ut degen till ca 3 mm. Stansa ut rundlar.
  3. Lägg dem på plåt och grädda i 200 grader ca 8–10 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna.
  4. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  5. Häll gräddmjölken och äggulorna i en kastrull. Vispa hela tiden tills krämen är precis under kokpunkt och har tjocknat.
  6. Tag bort krämen från plattan. Vispa ner chokladen och smöret. Smält ner gelatinbladet. Sila krämen. Låt den kallna helt – du kan göra den ett par dagar i förväg, förvara i kylen. Klicka eller spritsa ut krämen mellan två kakor.
  7. Pudra lite florsocker över kakorna vid servering.

Produkter i receptet