Svårighetsgrad
Förberedelsetid
45 minuter
Total tid
2 timmar

Choklad- & mandelpaj med espresso 10

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

  1. Arbeta samman mjöl, smör, socker och salt till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Kavla ut degen i form av en tartlettform eller 10 småformar. Ställ in i frysen i minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 220°C. Fodra pajskalet och baka av i ca 15-20 minuter.
  3. Koka upp grädde och créme fraiche, hacka chokladen och häll den över grädden. Vispa till en slät kräm och tillsätt espresson. Häll krämen över tartlettskalet och låt det svalna.
  4. Värm mörk choklad i block med hjälp av handen eller snabbt på låg effekt i micron, använd osthyvel eller potatisskalare att hyvla av långa skruvar sk ”chokladcurls” med.
  5. Täck pajen med chokladcurls. Sikta över kakao, dekorera med vinbär och bladguld.

Tips

Servera gärna med en kula god glass eller sorbet.

Produkter i receptet