Svårighetsgrad
Förberedelsetid
30 minuter
Total tid
6,5 timmar

Glasstårta med pistage, lime och blåbär 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • 5 dl Vispgrädde
  • 1 dl hackade Pistagenötter , osaltade
  • 1 riven Lime
  • 5 Äggulor
  • 1 msk Florsocker
  • 1 burk Blåbär

Så här gör du

  • Vispa grädden lätt. Riv marsipanen grovt och limen fint, vänd ner i grädden.
  • Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och pösigt.
  • Vänd samman grädden och äggvispet, strössla pistagenötter i botten på en tårtring och fyll upp med glassmeten. Frys i minst 6 timmar.
  • Före servering: Tag ut glasstårtan ur formen och dekorera med blåbär, vit choklad, citronmeliss och hel syltad lime.

Produkter i receptet