Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
10 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Ruby chokladtårta 12

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 personer

  • Marcipan-cookiebotten

  • 140 g Socker
  • 100 g Äggvitor
  • 7 g Bakpulver
  • 5 g Vaniljsocker
  • 100 g hackade Mandlar
  • 50 g Hallonmarmelad
  • Ruby chokolademousse

  • 1 dl Vispgrädde
  • 1 dl Vispgrädde (vispad)
  • 4 Gelatinblad Gelatin
  • Dekoration

  • färska Bär
  • Ängssyra

Så här gör du

  1. Botten: Blanda mandelmassa och socker väl. Tillsätt äggvitorna lite åt gången. Därefter tillsätts bakpulver och vaniljsocker och till sist de grovt hackade mandlarna. Blanda samman väl och häll i en smord springform på ca 20 cm.
  2. Grädda 35-40 min i varmluftsugn på 185°C.
  3. Ta ut och låt svalna. Bred ut ett tunnt lager hallonsylt över bottnen.
  4. Ruby chokladmousse: Lägg gelatin i en skål kallt vatten.
  5. Koka upp 1 dl grädde och häll över knapparna. Krama ur gelatinet och lägg i. Vispa samman med en elvisp och sätt åt sidan tills blandningen är rumstempererad.
  6. Vispa upp 1 dl grädde och vänd ned i chokladblandningen. Rör samman och häll sedan moussen över den avsvalnade bottnen.
  7. Ställ kakan i kylen över natten.
  8. Innan servering: Ta ut kakan ur kylen och ur springformen. Dekorera med färska bär, skogssyra och Bronscrunch.

Relaterade recept

Produkter i receptet