Svårighetsgrad
Förberedelsetid
30 minuter
Total tid
1 timmar

Ruby chokladtårta 12

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 personer

Så här gör du

  1. Botten: Blanda mandelmassa och socker väl. Tillsätt äggvitorna lite åt gången. Därefter tillsätts bakpulver och vaniljsocker och till sist de grovt hackade mandlarna. Blanda samman väl och häll i en smord springform på ca 20 cm.
  2. Grädda 35-40 min i varmluftsugn på 185°C.
  3. Ta ut och låt svalna. Bred ut ett tunnt lager hallonsylt över bottnen.
  4. Ruby chokladmousse: Lägg gelatin i en skål kallt vatten.
  5. Koka upp 1 dl grädde och häll över knapparna. Krama ur gelatinet och lägg i. Vispa samman med en elvisp och sätt åt sidan tills blandningen är rumstempererad.
  6. Vispa upp 1 dl grädde och vänd ned i chokladblandningen. Rör samman och häll sedan moussen över den avsvalnade bottnen.
  7. Ställ kakan i kylen över natten.
  8. Innan servering: Ta ut kakan ur kylen och ur springformen. Dekorera med färska bär, skogssyra och Bronscrunch.

Produkter i receptet