Liljekonvaljtårta 12
Lika god som vacker. Fyllningen av yoghurtgrädde och passionsfrukt ger en underbar smak.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 personer
-
Tårtbotten
- 4 Ägg
- 2 dl Socker
- 1 dl Vetemjöl
- 1 dl Potatismjöl
- 1,50 tsk Bakpulver
-
Vanilj- och limesirap
- 1 dl Vatten
- 2 dl Socker
- 0,50 tsk Vaniljsocker
- 1 Lime riven skal
-
Passionsfyllning
- 5 dl Vispgrädde
- 3 dl Grekisk Yoghurt
- 0,50 dl Florsocker
- 5 Passionsfrukter
-
-
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Knåda ihop mandelmassa och socker ordentligt. Det enklaste sättet att göra detta är att använda en mixer med en spatel.
- Rör ner det mjuka smöret i mandelmassablandningen i två omgångar.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg som tillsätts.
- Mjöl och bakpulver blandas och siktas ner i degen. Tillsätt mjölk och blanda noga.
- Lägg degen i en stor bakplåt med bakplåtspapper i botten (den djupa bakformen som passar din ugn), och grädda kakan i 175°C grader i ca. 30 minuter.
- Topping: Koka upp smör, socker och mjölk. Tillsätt kokos och riven mandelmassa, och värm upp toppingen ordentligt under omrörning.
- Bred ut kokostoppingen på kakan (gärna medan den fortfarande är varm) och grädda den i 220°C grader i ca. 10 minuter tills den är vackert gyllene.
Tips
Kakan bakas med fördel dagen innan. Täck över och förvara i rumstemperatur. Håller i 5 dagar.