Svårighetsgrad
Arbetstid
2 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Liljekonvaljtårta 12

Lika god som vacker. Fyllningen av yoghurtgrädde och passionsfrukt ger en underbar smak.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 personer

  • Tårtbotten

  • 4 Ägg
  • 2 dl Socker
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 dl Potatismjöl
  • 1,50 tsk Bakpulver
  • Vanilj- och limesirap

  • 1 dl Vatten
  • 2 dl Socker
  • 0,50 tsk Vaniljsocker
  • 1 Lime riven skal
  • Passionsfyllning

  • 5 dl Vispgrädde
  • 3 dl Grekisk Yoghurt
  • 0,50 dl Florsocker
  • 5 Passionsfrukter

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Knåda ihop mandelmassa och socker ordentligt. Det enklaste sättet att göra detta är att använda en mixer med en spatel.
  2. Rör ner det mjuka smöret i mandelmassablandningen i två omgångar.
  3. Tillsätt äggen ett i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg som tillsätts.
  4. Mjöl och bakpulver blandas och siktas ner i degen. Tillsätt mjölk och blanda noga.
  5. Lägg degen i en stor bakplåt med bakplåtspapper i botten (den djupa bakformen som passar din ugn), och grädda kakan i 175°C grader i ca. 30 minuter.
  6. Topping: Koka upp smör, socker och mjölk. Tillsätt kokos och riven mandelmassa, och värm upp toppingen ordentligt under omrörning.
  7. Bred ut kokostoppingen på kakan (gärna medan den fortfarande är varm) och grädda den i 220°C grader i ca. 10 minuter tills den är vackert gyllene.

Tips

Kakan bakas med fördel dagen innan. Täck över och förvara i rumstemperatur. Håller i 5 dagar. 

Relaterade recept