Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,25 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Små rabarbermazariner med vit choklad och bränd maräng 12

Unna dig själv, eller någon du älskar, med våra små rabarbermazariner. Blandningen av rabarber och vit choklad är oemotståndlig! Och pricken över i med söt bränd maräng. En perfekt kombination av sötma och syrlighet i varje tugga.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

  • Inlagd rabarber

  • 300 g rensade Rabarber
  • 1,50 dl Vatten
  • 150 g Rörsocker
  • Mazariner

  • 1 Vaniljstång
  • 150 g Socker
  • 150 g Smör
  • 3 Ägg
  • 160 g Vetemjöl
  • 1,50 tsk Bakpulver
  • Maräng

  • 2 Äggvitor
  • 80 g Socker

Så här gör du

Inlagd rabarber

  1. Skär rabarbern i små bitar ca. 2 cm.
  2. Lägg i rabarber, vatten och rörsocker i en kastrull och låt koka på svag värme i 5-10 minuter tills rabarbern är mjuk och sockret lösts upp.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
  4. Sila av rabarbern från vätskan, spara både lagen och rabarbern till senare.

Mazariner

  1. Sätt på ugnen på 175°C.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i lite av sockret.
  3. Riv mandelmassan grovt och blanda med sockret och vaniljsockret.
  4. Tillsätt smöret och blanda väl.
  5. Tillsätt äggen ett i taget.
  6. Vänd försiktigt ner mjöl, bakpulver och 0,5 dl av rabarberlagen i smeten. (Spara resten)
  7. Hacka den vita chokladen och vänd ner den i smeten.
  8. Fördela smeten i 12 muffinsformar och tryck försiktigt in inlagd rabarber i mitten av varje kaka.
  9. Grädda kakorna i ca. 25 min, tills de fått färg.
  10. Ta ut kakorna och ringla resten av rabarberlagen över dem medan de fortfarande är varma.
  11. Låt svalna.

Maräng

  1. Vispa äggvitorna hårt.
  2. Tillsätt gradvis sockret och vispa till en maräng.
  3. Lägg marängen i en spritspåse med rund tyll.
  4. Dekorera kakorna med maräng och bränn försiktigt med en gasbrännare.

Produkter i receptet