Citronmuffins med maräng 10
Här har du ett recept på våra godaste citronmuffins som dessutom är superenkla att göra! Muffinsen toppas med maräng som du antingen kan välja att bränna med gasbrännare, eller så kan du äta dina citronmuffins med marängtoppningen som den är. Passar utmärkt till nästa fikastund, till kalaset eller till din nästa utflykt.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Citronmuffins
- 1 Citron
- 100 g Rumstempererat Smör
- 100 g Färskost
- 150 g Socker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 Ägg
- 200 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
-
Maräng
- 2 Äggvita
- 125 g Socker
Så här gör du
Citronmuffins:
- Sätt ugnen på 180°C.
- Riv citronzest med ett zestjärn eller rivjärn och pressa citronsaften i en skål.
- Vispa ihop smör, färskost, socker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft tills det blir fluffigt.
Vispa ner äggen, ett i taget i blandningen. (Var försiktig, vispa inte för hårt). - Blanda sedan ner vetemjöl och bakpulver i smeten.
- Skär mandelmassan i små rutor och blanda ner den i smeten.
- Häll smeten i muffinsformar och grädda i ca. 25-30 minuter.
Maräng:
- Vispa äggvitorna till ett luftigt skum. Tillsätt sockret, en sked i taget, tills allt socker har tillsatts.
- Bred ut marängen ovanpå de bakade citronmuffinsen med en sked eller spritsa ut. Bränn marängen med en liten gasbrännare. (Om du vill - kan du också enkelt äta marängen på muffinsen utan att bränna den).
Tips
Du kan baka muffinsen dagen innan och toppa med maräng när det är dags för servering.
Förvara muffinsen i en sluten burk eller i fryspåse. Du kan även smidigt frysa in muffinsen och plocka fram när det är dags för en fika.
Hitta till fler av våra goda muffinsrecept under muffins och cupcakes.