Svårighetsgrad
Arbetstid
35 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 39 recensioner

Mazarintårta med vit choklad och bär 8

Baka en underbart saftig mazarintårta med mandelmassa och vit choklad från ODENSE. Toppa sedan tårtan med en len vaniljkräm. Tårtan är både vacker och oemotståndligt god. Passar perfekt till studenten, sommarfesten eller som en elegant födelsedagstårta.

Mazarintårtan är enkel att baka och klar på ungefär en timme. Variera bären efter årstid! Med vinterbär passar den lika bra till adventsfikat som nyårsdessert, eller när du bara vill unna dig något extra gott tillsammans med familj och vänner.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Mazarinbotten:

  1. Sätt på ugnen på 180°C.
  2. Riv mandelmassan grovt och blanda tillsammans med sockret i en bunke.
  3. Dela smöret i små bitar och blanda med mandelmassa och socker.
  4. Tillsätt ägg, ett i taget.
  5. Sikta i vetemjöl med en sil och rör ihop till en smet.
  6. Häll i smeten i en smord springform ca. 20 cm och baka i ugn ca. 20 min (kolla med en gaffel/potatissticka om kakan känns gräddad. Om smeten hänger med så grädda kakan lite längre).
  7. Hacka chokladen och fördela chokladen över den varma kakan. Låt chokladen smälta på kakan och bre ut.
  8. Låt kakan svalna på ett galler.

Vaniljkräm:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i florsockret.
  2. Vispa grädden.
  3. Tillsätt crème fraiche i den vispade grädden och vispa till en tjock, fluffig smet.
  4. Vänd ner vaniljsockret i grädden.

Servering:

  1. Bre vaniljkrämen på tårtan och dekorera med bär, vit choklad och vackra ätbara blommor.

Tips

Förvara tårtan i kylen tills den ska serveras. 

Variera eller byt enkelt ut frukt och bär efter säsong.

Hitta fler goda recept på tårtor eller mjuka kakor.

Relaterade recept

Produkter i receptet