Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
1,5 timmar

Somrig cupcake 12

Överraska vännerna med ett färgglatt blomsterhav till kaffet! Variera färgen på marsipanlock och blommor och skapa sommarens vackraste fikabjudning.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

Så här gör du

  1. CUPCAKES OCH FROSTING. Använd 12 st färdiga muffins eller baka en sats cupcakes, se grundrecept. Tillsätt 150 g krossad ODENSE Mörk Choklad i smeten. Låt svalna.
  2. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och blanda med färskost. Bred frosting över dina cupcakes.
  3. DEKORATION. Tryck ut cirklar av marsipanlocket med ett glas, och täck dina cupcakes.
  4. Marsipanblomma: Rulla 6 små bollar av figurmarcipan. Lägg 1 boll i mitten och 5 runt om.
  5. Forma blombladen med en grillpinne och fäst dem i varandra. Gör ytterligare en marsipankula i avvikande färg och fäst i mitten av blomman. Placera 3 blommor på varje cupcake.

Tips

Grundreceptet för muffins hittar du under övriga bakverk i receptmenyn.

Produkter i receptet