Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,3 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Italiensk äppelkaka 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • 150 g Smör
  • 150 g Socker
  • 4 Ägg
  • 2 msk Limoncello (citronlikör)
  • 5 Äpplen
  • 25 g Mandelspån
  • Tillbehör

  • Creme Fraiche eller rörd vaniljglass

Så här gör du

  1. Rör smör och socker mjukt. Vispa i äggen ett i taget och vispa ordentligt. Rör i finriven mandelmassa och limoncello I degen. Halvera äpplena, ta bort kärnhus och skär dem i breda ”båtar”.
  2. Lägg äpplena i en smord ugnsfast form och häll över degen.
  3. Strö öve mandelflingor och baka i 175° C i ca. 30 minuter. Servera kakan kall med creme fraiche eller mjukrörd vaniljglass.

Tips

Limoncello kan ersättas med lika mycket rivet citronskal

Relaterade recept

Produkter i receptet