Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
24 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Kakaokonfekt 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

  1. Konfektrutor: Blanda mandelmassan med kakaon. Blanda väl och smaka av till önskad smak o konsistens. Riv mandelmassan på rivjärn. Smält chokladen med grädde över vattenbad och blanda med mjukt smör. Tillsätt hälften av den rivna mandelmassan under omrörning och häll sedan över blandningen i en form 16 x 16 cm. Garnera med resten av den rivna mandelmassan. Låt stå i kylen till nästa dag och skär ut rutor före servering.
  2. Mandelmassarullader: Dela mandelmassan i 2 delar. Blanda den ena delen med kakao. Blanda väl och smaka av till önskad smak o konsistens. Kavla ut de båda mandelmassorna till plattor 20 x 20 cm. Lägg plattorna över vartannat och rulla ihop. Skär rullen i skivor före servering.

 

Relaterade recept

Produkter i receptet