Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
1,5 timmar

Frestande kakaotårta 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

  1. Gräddkräm: ½ liter vispad grädde blandas med färdig eller hemmagjord vaniljkräm (ca 700 g) och jordgubbar (500 g). Alternativt, blanda vispgrädden enbart med riven choklad och frukt.
  2. Riv mandelmassan och arbeta in florsockret och kakao efter smak. Blanda noga. Tillsätt rumsvarmt smör och därefter äggulor och vaniljsocker. Vispa äggvitorna styva tillsammans med socker och blanda ned i mandelmassan. Tillsätt smält choklad och till sist vetemjöl. Fördela degen i 3 formar à 23 cm i diameter och grädda i 180° C 18-22 minuter. Fyll tårtan med gräddkräm och färska jordgubbar när bottnarna har svalnat. Garnera till sist med grädde och choklad.
  3. Garnering: ¼ liter lätt vispad grädde och 100 g riven ODENSE Mörk choklad.

Produkter i receptet