Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
50 minuter

Tårtbotten, grundrecept 10

Det är faktiskt inte särskilt krångligt att baka egna tårtbottnar. Men väldigt gott!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • 50 g Smör
  • 4 Ägg
  • 2 dl Socker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 3,50 dl Vetemjöl
  • 0,75 dl Mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner alla torra ingredienser och blanda väl.
  4. Häll i mjölk och smör.
  5. Lägg bakplåtspapper i botten av en form med avtagbara kanter, 20 cm i diameter.
  6. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Känn med en sticka om tårtbottnen är färdig – blir stickan kladdig ska du grädda bottnen lite till. Ta ut och låt svalna.