Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1,5 timmar
Total tid
2 timmar

Prinsesstårta 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • Sockerkaksbotten

  • 3 Ägg
  • 3 dl Socker
  • 1 dl varmt Vatten
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1,50 tsk Bakpulver
  • Vaniljkräm

  • 3 dl Mjölk
  • 2 Äggulor
  • 1 msk Socker
  • 1 msk Potatismjöl
  • 1 msk Vaniljsocker

Så här gör du

  1. Baka en sockerkaksbotten enligt receptet här eller köp färdiga tårtbottnar. Recept på vaniljkräm finns också här, men den kan även göras av Marsán Snabb Vaniljsås. Hela receptet finns även på förpackningen.
  2. Gör Sockerkaksbottnen så här Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt det varma vattnet mot slutet av vispningen. Sikta mjölet i en skål och blanda i bakpulvret. Tillsätt mjölblandningen till smeten och rör om väl.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Sänk ev. temperaturen något mot slutet av gräddningen, så att inte kakan blir för mörk. Tag ut kakan och låt den kallna. Dela den i tre bottnar.
  4. Gör Vaniljkrämen så här Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull. Sätt kastrullen över värme och vispa hela tiden tills blandningen tjocknar. Krämen får endast sjuda, inte koka, då skär den sig. Häll upp krämen i en skål och vispa i den då och då tills den svalnat. Smaksätt med vaniljsocker.
  5. Lägg vaniljkräm mellan bottnarna. Lägg en kupol av hårt vispad grädde överst och täck tårtan med Odense Färdigt Marcipanlock, grönt eller rosa.
  6. Odense Fest- & Figurmarcipan finns i färgerna gul, grön, röd, vit, svart, rosa eller ljusblå och med dem kan du forma figurer, blommor eller bokstäver att dekorera tårtan med. Du kan också välja att arbeta med Odense Fondant/Sockermassa.

Tips

Förenkla gärna receptet genom att köpa färdiga tårtbottnar och Marsán för att göra en snabb vaniljkräm. Om du utesluter sylten kommer du närmare ursprungsreceptet för en klassisk Prinsesstårta!

Produkter i receptet