Svårighetsgrad
Arbetstid
1,5 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 13 recensioner

Prinsesstårta 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • Sockerkaksbotten

  • 3 Ägg
  • 3 dl Socker
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1,50 tsk Bakpulver
  • Vaniljkräm

  • 3 dl Mjölk
  • 2 Äggulor
  • 1 msk Socker
  • 1 msk Potatismjöl
  • 1 msk Vaniljsocker
  • Fyllning

  • 5 msk Hallonsylt

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Baka en sockerkaksbotten enligt receptet här eller köp färdiga tårtbottnar. Recept på vaniljkräm finns också här, men den kan även göras av Marsán Snabb Vaniljsås. Hela receptet finns även på förpackningen.
  2. Gör Sockerkaksbottnen så här Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta mjölet i en skål och blanda i bakpulvret. Tillsätt mjölblandningen till smeten och rör om väl.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Sänk ev. temperaturen något mot slutet av gräddningen, så att inte kakan blir för mörk. Tag ut kakan och låt den kallna. Dela den i tre bottnar.
  4. Gör Vaniljkrämen så här Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull. Sätt kastrullen över värme och vispa hela tiden tills blandningen tjocknar. Krämen får endast sjuda, inte koka, då skär den sig. Häll upp krämen i en skål och vispa i den då och då tills den svalnat. Smaksätt med vaniljsocker.
  5. Bred syltet på den ena bottnen. Fördela hälften av vaniljkrämen ovanpå. Lägg på ännu en botten. Fördela resten av vaniljkrämen ovanpå. Bred grädden på toppen och sidorna av tårtan.
  6. Lägg marsipanlocket över tårtan. Dekorera eventuellt tårtan med en marsipanros.

Tips

Förenkla gärna receptet genom att köpa färdiga tårtbottnar och Marsán för att göra en snabb vaniljkräm. Om du utesluter sylten kommer du närmare ursprungsreceptet för en klassisk Prinsesstårta!

Relaterade recept

Produkter i receptet