Svårighetsgrad
Förberedelsetid
30 minuter
Total tid
45 minuter

Sommarmuffins 12

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

  • 125 g Smör mjukt
  • 150 g Socker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 2 Ägg (str. L)
  • 175 g Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1,25 dl Mjölk
  • Fyllning

  • 1,50 dl Vispgrädde
  • 125 g Jordgubbar mosade
  • Dekoration

  • Florsocker

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 175˚C.
  2. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt och krämigt samt vispa i äggen – ett i taget. Riv mandelmassan och blanda den i smeten. Rör tills smeten är krämig. Blanda noga vetemjöl med bakpulver och sikta det därefter i smeten. Rör samman med mjölk.
  3. Fördela smeten i muffinsformarna och baka i ugnen 20-25 min. Känn efter med en gaffel eller tandpetare om de är klara. Stickan skall vara torr efter att du stuckit den i kakan. Låt svalna på ett galler.
  4. Skär av toppen på dina muffins och forma dem till små hjärtan.
  5. Vispa grädden och vänd ner mosade jordgubbar och finriven mandelmassa. Gör en grop i varje muffins med en sked och fyll med jordgubbsskummet.
  6. Sätt i hjärtan som vingar, pudra över med florsocker och servera.

Produkter i receptet