Bananmuffins med choklad och havrecrumble 15
Gott och enkelt recept på saftiga bananmuffins med choklad, toppade med härlig havrecrumble. Perfekt för fika eller kalas alla dagar om året.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
-
Havrecrumble
- 50 g rumstempererat Smör
- 1 dl Socker
- 1 dl Havregryn
- 1 msk Kardemumma, stött
- 3 msk Vetemjöl
-
Muffinsmet
- 100 g Smör
- 2 Ägg
- 3 dl Socker
- 7 dl Vetemjöl
- 1 krm Salt
- 1 tsk ekologiskt Vaniljsocker
- 1,50 msk Kardemumma, stött
- 3 dl Mjölk
- 3 Bananer
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Havrecrumble: Blanda samman smör, socker, havregryn, riven mandelmassa, kardemumma och vetemjöl till en smulig deg.
-
Smält smöret. Maskinvispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna först, och rör sedan växelvis ned det smälta smöret och de vispade äggen.
-
Klicka upp smeten i muffinsformar. Fyll dem till ca 2/3, toppa med skivad banan, havrecrumble och chokladknappar.
-
Grädda i ugn, ca 20-25 minuter.