Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 3 recensioner

Citronvåfflor med vallmofrön och Vit Chokladsås 16

Vill du testa en våffla med en frisk twist? Då tipsar vi om denna våffla med citronzest och vallmofrön! Om våfflorna dessutom serveras med ODENSEs söta, vita chokladsås och bränd maräng får du en så god kombination att du nästan hör fåglarna sjunga! Lyxa till din våffla tillsammans med någon du tycker extra mycket om eller bjud över vänner på brunch eller lunch.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

  • Våfflor

  • 300 g Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 3 msk Socker
  • 4 Ägg
  • Citronskal från en halv citron
  • 0,50 dl Vallmofrön
  • 5 dl Mjölk
  • 200 g Smör
  • Topping

  • Lemon curd
  • Passionsfrukt
  • Bränd Maräng

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Våfflor:

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, socker och ägg.
  2. Riv skalet av en halv citron och tillsätt i smeten tillsammans med vallmofrön.
  3. Tillsätt mjölken, lite i taget, under noggrann omrörning.
  4. Smält smöret och tillsätt sakta i smeten medan du rör om.
  5. Värm våffeljärnet och grädda våfflorna. Smöra eventuellt våffeljärnet med smör om våfflorna fastnar.

Topping:

  1. Toppa dina våfflor med ODENSE Vit Chokladsås, lemon curd, passionfrukt och bränd maräng.

Tips

Låt våfflorna svalna på ett galler innan servering, så de behåller frasigheten. 

Hitta alla recept på läckra pannkakor och våfflor.

Relaterade recept

Produkter i receptet