Chokladpannkakor 14
Pannkakor + choklad = chokladpannkakor! Dessa underbara chokladpannkakor passar hela familjen, de små som de stora. Det bästa med pannkakor är att de går att äta till alla måltider - frukost, lunch och middag. De smakar lika gott till helgens brunch med vännerna! Lätta att laga med förberedelser på endast 10 minuter + stektid.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 st
- 2 Ägg
- 1 msk Socker
- 0,50 tsk Salt
- 6 dl Mjölk
- 250 g Vetemjöl
- 1 msk Kakao
- Smör till gräddning
-
Topping
- Jordgubbar
- Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Pannkakor:
- Vispa ihop ägg, socker, salt och mjölk.
- Tillsätt vetemjöl och kakao, lite i taget, vispa tills smeten blir slät utan klumpar.
- Tillsätt den finhackade chokladen i smeten.
- Värm upp en panna (Ø24 cm), tillsätt smör och stek tunna pannkakor. Stek pannkakorna tills de är gyllene på båda sidor.
Topping:
- Dekorera dina pannkakor med ODENSE Chokladsås, färska jordgubbar och pudra över florsocker.
Tips
Servera pannkakorna med ODENSE Chokladsås, vispgrädde, färsk frukt eller annan topping.
Hitta fler goda recept på läckra pannkakor och våfflor.