Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 11 recensioner

Pannkakstårta med mascarponekräm och hallon 20

Har du alltid velat göra en pannkakstårta som Pettson och Findus? Då är detta receptet för dig! Vår pannkakstårta är lika festlig som barnsligt god – men istället för grädde fyller vi den med en fluffig mascarponekräm och syrliga hallon. Resultatet blir en fräsch och oemotståndlig pannkakstårta som garanterat blir en favorit hos både barn och vuxna. Passar perfekt att servera som dessert, till kalas eller som en lyxigare frukost!

PS. Det bästa är att du kan förbereda smeten och även steka pannkakorna i förväg.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 personer

  • Pannkakor

  • 4 Ägg
  • 50 g Socker
  • 2,50 dl Mjölk
  • 200 g Vetemjöl
  • 1,50 dl Öl
  • 30 g Smör
  • Mascarponekräm

  • 450 g Mascarpone
  • 120 g Florsocker
  • 10 g Vaniljsocker
  • 3 Äggulor
  • 2 Gelatinblad Gelatin
  • 1 liter Vispgrädde
  • Dekoration

  • Hallon
  • Färsk Mynta
  • 50 g Florsocker

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Pannkakor:

  1. Vispa ihop ägg, socker, mjölk och vetemjöl väl så att det inte blir några klumpar i smeten.
  2. Riv sedan ner mandelmassan fint i smeten och rör om försiktigt.
  3. Smält smöret och tillsätt tillsammans med ölen.
  4. Låt smeten vila i kylen 1 timme innan du börjar steka.
  5. Använd lite smör i pannan att steka pannkakorna i. Låt pannkakorna svalna innan du sätter ihop tårtan.

Mascarponekräm:

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
    Vispa under tiden mascarponeosten tillsammans med florsocker, vaniljsocker och äggulor tills du får en jämn smet.
  2. Krama ur gelatinbladen och få bort så mycket vätska du kan. Lägg gelatinbladen i en liten kastrull och smält gelatinbladen göenom att röra runt försiktigt innan du tillsätter det i smeten.
  3. Vispa sedan grädden och vänd ner i mascarponesmeten. Blanda väl.
    Om mascarponekrämen verkar lite för mjuk kan den kylas innan användning. Då stelnar den lite och blir lättare att jobba med när tårtan ska sättas ihop.

Montering och dekoration:

  1. Börja med en pannkaka, varva sedan mascarponekräm och pannkaka tills det tar slut.
  2. Dekorera sedan tårtan med färska hallon och färsk mynta.
  3. Som pricken över i:et kan du använda en fin sil för att strö lite florsocker blandat med ODENSE Guldpulver över hela tårtan för att skapa en härlig glittereffekt.

Tips

Låt pannkakorna svala ordentligt innan montering, för att undvika att mascarponekrämen smälter och tårtan glider isär. Du kan smidigt steka pannkakorna och förvara i kylen redan dagen innan. Du kan även förvara smeten i kylen om det skulle bli något kvar eller om du gör smeten i förväg. 

Om mascarponekrämen verkar lite för mjuk kan den kylas innan användning. Då stelnar den lite och blir lättare att jobba med när tårtan ska sättas ihop.

Rekommenderat är att använda dig av 10-15 pannkakor till pannkakstårtan.

Hitta fler recept på läckra pannkakor och våfflor.

Relaterade recept

Produkter i receptet