Pannkakor med nougat, banan, nötter och chokladsås 6
Ge dina pannkakor en lyxig uppgradering och toppa med ODENSE Nougat, skivade bananer, hackade nötter, ODENSE Chokladsås och en kula glass. Lika gott att äta som enkelt och laga. En rätt som passar alla åldrar och alla dagar i veckan.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 personer
-
Pannkakor
- 2 Ägg (stl. L)
- 25 g Florsocker
- 0,50 tsk Salt
- 2,50 dl Mjölk
- 0,50 Ekologisk Apelsin (rivet skal och saft)
- 150 g Vetemjöl
- 30 g Smör (smält)
-
Topping
- 2 Bananer
- 50 g Hasselnötter (rostade)
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Pannkakor:
- Vispa ihop ägg, florsocker, salt, mjölk, apelsinskal och saft av apelsin.
- Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och vispa tills smeten är slät utan klumpar.
- Rör ner smält smör i smeten och låt vila i 30 minuter kylt.
- Värm upp en panna (Ø24 cm) och stek tunna pannkakor tills de är gyllene på båda sidor.
Topping:
- Lägg upp på tallrik och lägg på nougat, skivad banan och hackade nötter på din pannkaka och rulla ihop.
- Toppa med chokladsås och servera med en kula vaniljglass.
Tips
Pannkakorna är lämpliga att frysa in.
Hitta fler recept på läckra pannkakor och våfflor.