Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
3 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 1 recension

Påsktårta med choklad och apelsin 10

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

  • Mandelmassebotten

  • 3 st Ägg
  • 200 g Socker
  • 150 g Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • Apelsinsaft från en apelsin
  • Chokladglasyr

  • 75 g Hasselnötter eller valfria nötter, rostede
  • 1 Kondenserad mjölk
  • 25 g Smör
  • 1 msk Ljus sirap
  • 1 Apelsin rivet skal (ekologisk) och saft

Så här gör du

  1. Mandelmassebotten: Sätt ugnen på 180°. Vispa samman ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Sikta och blanda samman mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen. Riv mandelmassan grovt, blanda ner i äggkrämen tillsammans med apelsinjuice. Häll upp i en rund form med löstagbar botten. Baka av ca 30 minuter.
  2. Chokladglasyr: Mät upp mjölk, smör, apelsinsaft och sirap i en vid teflonpanna. Koka på svag värme tills kolan är som sirap i konsistensen. Rör hela tiden annars bränner det fast. Vispa i den hackade chokladen och apelsinskal, vänd ner nötterna. Slå upp på bottnen, stryk snabbt ut det och låt sedan svalna. Dekorera med färska bär och små påskägg som topping. Låt gärna kakan stå ett par timmar innan den serveras i rumstemperatur.

Relaterade recept

Produkter i receptet