Svårighetsgrad
Arbetstid
60 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
60 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Påsktårta 20

En riktigt god tårta som är lika god till påskens släktfika som till barnkalaset.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 personer

Så här gör du

  1. Lägg första tårtbotten på ett tårtfat. Bred ut hälften av blåbärsylten och lägg på nästa botten.
  2. Bred ut hälften av lemoncurd och lägg på en botten till. Bred ut sista sylten och på med en botten där du brer ut den sista lemoncurden. Lägg nu på den sista tårtbotten.
  3. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och vispa ihop med färskosten. Riv i zest från citron och blanda. Bred frostingen runt om tårtan.
  4. Vispa grädden tillsammans med socker och lägg som små toppa på toppen av tårtan. Strö över lite strössel.
  5. Kavla ut den vita marsipanen till en lång bit som är lika bred som höjden på tårtan. Klä in tårtan runt om med marsipanen.
  6. Kavla ut den färgade marsipanen tunt och skär i trianglar som du trycker fast på kanten.
  7. Gör små ägg av marsipan och lägg runt om. Pimpa gärna med påskfjädrar.

Tips

Byt färger på trianglarna efter årstiderna, så har du en tårta som funkar året om.

Relaterade recept

Produkter i receptet