Svårighetsgrad
Förberedelsetid
30 minuter
Total tid
2 timmar

Påsktårta med nougat och Daim 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • Tårtbotten

  • 3 Ägg
  • 120 g Socker
  • 1,50 msk Vatten
  • 65 g Vetemjöl
  • 25 g Kakaopulver
  • 0,50 tsk Bakpulver
  • Creme

  • 300 g mjukt Smör
  • 300 g Florsocker
  • 300 g ODENSE Nougat 250 g i bitar
  • 75 g Hasselnötsflingor
  • 50 g Daim
  • små Chokladpåskägg till dekoration

Så här gör du

  1. Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng.
  2. Vispa äggulorna luftiga med vattnet och tillsätt sedan resten av sockret. Vispa gulorna till ett luftigt skum.
  3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ned äggulorna i vitorna, sikta i mjölblandningen och vänd samman.
  4. smöra en springform (18 cm) grundligt och häll i degen. Baka i 175° ugn (Inte varmluft) i ca 30 minuter, eller tills tårtbotten är genombakad. Låt svalna helt innan du delar i hälften så du får 2 bottnar.
  5. Vispa smör och florsocker med en elvisp i minst 6 minuter. Tillsätt nougat och vispa ytterligare 2 minuter. Rosta hasselnötsflagorna i en torr stekpanna. Låt svalna.
  6. Krossa Daimen grovt. Fyll 1/3 av nougatcremen mellan de två bottnarna och strö över den krossade Daimen. Lägg samman och stryk ut resten av cremen på ovasnpå och runt tårtans sidor.
  7. Dekorera sidorna med rostade hasselnötsflagor och toppa tårtan med små chokladägg innan servering.

Tips

Gott till kaffet eller som en läcker dessert. Tårtan kan göras en dag i förväg och förvaras i kylskåp. Dekorera den precis innan du serverar.

Produkter i receptet