Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Påsktårta med persika och hallon 12

En tårta fylld med färg och smak

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 personer

Så här gör du

  1. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden lätt och blanda med chokladen.
  2. Lägg den första tårtbotten på ett tårtfat. Bred mousse på tårtbotten. Lägg på nästa lager. Mixa persikor i en mixer och bred ut. Lägg på hallon och lägg på sista tårtbotten.
  3. Bred ett tunt lager av mousse runt om tårtan.
  4. Lägg på tårtlocket och skär rent kanten.
  5. Kavla ut grön marsipan och skär till ett band. Tryck försiktigt en gaffel längst kanten för att få ett mönster. Fäst bandet längst kanten på tårtan.
  6. Rulla små ägg av marsipan och rulla i strössel. Fäst en del ägg på grillpinnar.
  7. Vispa grädden och spritsa ut på tårtan. Lägg ägg mitt i gräddklickarna

Tips

För att marsipanen inte ska fastna så pudra ut ett tunt lager florsocker på bänken.

Relaterade recept

Produkter i receptet